tisdag 30 juni 2009

Slitsam dag!

I dag så fick jag en tanke.

Med vilken rätt har vi människor att se ner på andra och nedvärdera sin nästa.

Jag, antar ingen. Man ska alltid låta människor få visa sina färdigheter utan att trycka ner dom innan, med orden "det klarar inte du av".

En sådan händelse idag gjorde att jag, sedan en ganska lång tid tillbaka, idag höjde jag rösten och påtalade "jag är inte helt jävla dum i huvudet". Förlåt min svordom, men det rann bara till i mitt huvud.

Nog om detta. Resten av dagen handlade om "Flextid" eller inte. Vill man uppnå rättvisa i arbetslivet skall alla ha samma förmåner, eller inga på en liten arbetsplats. Men en del har svårt att acceptera detta,
och inse sin egen begränsning, samt att man bör avsluta vissa förhållande, istället för att tjata om flextid, som man tidigare inte fattat innebörden av i det ordet.

Dagens ord:

Gör dig inte domare över andra, innan du erhållit egen kompetens.

söndag 28 juni 2009

Lång söndag!

Igår eftermiddag efter mycket vånda, att bestämma mig vad jag skulle göra resten av lördagen. Och en del sms från en bekant i Motala.
Så fixade jag till mig och åkte bussen till Motala, för att där besöka mina vänner från Burundi och deras Independent day fest. det blev många glada kramar och en del öl.

Sedan blir man bara så ledsen och irriterad när man kommer hem runt 01,30 på natten och finner sin cykel stulen vid busshållplatsen. Det var bara att ta en promenad i natten, inget kul att gå ensam så sent.
Jag blev så irriterad så jag slängde cykelnyckeln, vad skulle jag med den till.

Jag har idag funderat över detta och vilket samhälle man lever i, där man inte kan låta bli andras ägodelar. Visserligen ingen ny cykel, men för mig en bra cykel.

Sedan blir irriterad över nya grannars ungar som står nere på gatan och skriker, istället för att gå upp direkt. Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan jag säger ifrån om det blir en massa stök om nätterna.

Apropå Michael Jacksons dör, kan inte låta bli att länka till Ytube, och visa hur filippinska fångar hedrar "The King of Pop"

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article5442107.ab

Nu ska jag låta själen och kroppen vila, för ny arbetsvecka.

Till sist får jag väl ändå ge Er dagens ord:

När viljan är stark, är benen lätta.





lördag 27 juni 2009

Ledig helg!

Ja, då har en arbetsvecka gått, utan större incidenter.
Och en ledig helg, med mycket sol och relax.

Det dallrar fortfarande inom mig efter måndagens möte med en person. Att man inte som vuxen kan inse sina begränsningar samt göra ett avslut, som förr eller senare kommer.

Sedan möttes världen av beskedet att "The King of Pop", Michael Jackson hade dött. En stor sorg för många. Han tog faktiskt popmusiken till andra dimensioner. Jag drar mig till minnes en bussresa jag fick äran att köra i slutet av 80-talet när Michael Jackson hade en av sina konserter i Göteborg. Det var mäktigt, lilla jag och drygt 55 000 personer. Vilken stämning och verkligen bra musik. Ibland under showen undrade man hur han gjorde. För plötsligt var han borta från golvet, och nästa stund var han högt upp på en mindre scen. Det kallar jag magi.

Men som alltid så bara väntar man på detta besked, när man vet vilket liv han levde. Det är tragiskt.

Jag var en sväng till centrum av min stad idag, för att bla kolla lite cityliv. Sätter mig vid ett utecafé. för att bara ta en latte och njuta av folklivet. Men som alltid i ett demokratiskt samhälle så störs man av olika företelser, bla olika former av demostrationer. Det är yttrandefrieht i vårat kära land, men ibland borde dessa grupper stanna upp, och tänka till en gång extra. Det är inte bara att stå och gapa och skirka om en massa orättfärdigheter i samhället. Det ska, anser jag, finnas en vettig och hållbar mening där man kan se resultat. Annars stannar ingen upp och lyssnar, eller bryr sig. Så ock jag, blir bara lite irriterad.

Och något mer som är irriterande är dessa telefonförsäljare som aldrig kan ta ett nej, likaså dessa försäljare som står utanför stora köpcentrum, där man utlover gratis saker och det sedan visar sig inte vara gratis. Ett nej, vet inte dessa människor vad det är.

Tack och hej, leverpastej :-)


måndag 22 juni 2009

En ny dag, och en veckan som känns tung!

Ja, då har en ny dag snart gått till ända.
När man vaknar tidigt och känner sig sliten av en helgs arbete, men ändå inombords lycklig, för man ska chatta med sin vän, för min del tidigt på morgonen.

Sedan när man öppnar sin mejl-låda, möts av beskedet att en god nära vän inom föreningen, har lämnat oss och somnat. Då känns allt annat oviktigt.
Då är det en sådan dag som jag tror många känt ibland, man vill inte stiga upp ur sängen, utan bara vända sig om och dra täcket över sig. Med andra försvinna och finnas någon annanstans.

Men som alltid så finns en del måsten som måste göras, och då får man peppa sig själv och sina närmaste att göra detta, och efteråt stanna upp och tänka.

Och i denna stund inse att en del inte gör sitt, då blir man både besviken och förbannad på en sån person.
Man respekterar inte de anhöriga på det minsta, genom att inte göra det man blir ålagd. Sedan kan man tycka om en arbetsgivare vad man vill, men lite hyfs kan man begära i denna svåra stund för oss övriga.

Jag har nu försökt att lugna ner mig efter ett påtvingat, sedan länge, möte. Men där man inte inser att lekstugan bör stängas. Tur att man har folk runt om i landet som står bakom en i denna stund och förstår vad man går igenom.

Jag vill även tacka Elisabeth för din närvaro, ta hand om dig, du är en pärla.

Sedan sänder jag ett par ord till min vän, Mahal Kita Mher.


Dagens ordspråk!

Detta får bli dagens första ordspråk efter midsommarhelgen.

Lär dig livets svåra gåta: älska, glömma och förlåta!


Jag hoppas att dagen för något gott med sig på alla de sätt!
Ta hand om varandra och njut av den stund du just nu upplever!




lördag 20 juni 2009

Dagens ordspråk!

Det är bättre att fråga och verka okunnig,
än att inte fråga och förbli det.


Ibland kan vissa ordspråk kännas rätt, när man hittar dom och tanken var
på någon viss person!

fredag 19 juni 2009

Dagens ordspråk!


De som aldrig anstränger sig att göra mer än de får betalt för,
får heller aldrig betalt för mer än de gör.

torsdag 18 juni 2009

Dagens ordspråk!

På några minuter kan en dator göra ett misstag,
så stort att det skulle ta många människor,
flera månader att överträffa det.

En reflektion!

I dag gjorde jag återigen en reflektion i trafiken som så månger förr.

Varför har alla så bråttom, kör om på felaktiga ställen. Ställer till det för andra
och även för sig själv. I stället för att lugna ner sig, tänka till och stressa av.

Så alla som ska ut i trafiken denna helg, ta det lugnt, ni hinner. För att tjäna dom
där 5 minuterna kan även bli dom sista du tjänat.

Lev väl och trevlig midsommar.

Dagens ordspråk!


Kärlek är som att ha feber.
Man hamnar ofta i sängen.

Till en vän!

Gusto kitang makita kaagad!
Nasasabin ako sa iyo!
Nasa-isip kita ng buong araw!
Unibig ako sa iyo!
Naiskong kasama ka sa habang panahon!
Nais kung maying asawa mo!
Mahal kita!

onsdag 17 juni 2009

Min sista tanke idag!

Dagens ord:

En lögn far halva världen runt innan sanningen fått på sej stövlarna.

Om man hade vingar!

Tänk om man hade vingar, så man kunde flyga dit man ville. Eller se allt från ovan, av den oreda många ställer till med.
Då skulle man kunna vända ryggen till med gott samvete och säga, att vinden vände och jag har ingen broms. Och bara njuta av uppvindarna och friheten där uppe!




En väska behöver man om man ska ut och resa!

En lugn eftermiddag!

Ja, då har man ännu en gång varit tvungen att bita ihop, men gränsen närmar sig.
När jag kom hem så fanns ett emalj i lådan, det värmde och veta att man har vänner någonstans där ute. Tack.
Jag ska bara ta det lugnt resten av dagen och njuta av ett fint samtal jag hade med min vän långt borta.
Efter en chatt eller samtal med denna speciella vän gör mig lugn, önskar bara att avståndet inte skulle vara så långt, vi båda skulle njuta av att vara närmare varandra och vissa saker skulle vara enklare. Tack att du finns Mher.

Vad har jag mer då för fundering av vad som händer runt oss.

Ja, midsommar närmare sig och vad det innebär med förberedelser för fest. Men jag är i år lyckligt lottad, jag ska jobba hela helgen, så jag behöver inte tänka på att ordna något speciellt. Sedan följer jobb resten av sommaren, och då blir det mycke tankar, jag lovar.

En fundering jag haft de senaste 6 åren, är varför man som 50 + inte kan få ett nytt jobb. Men där fick jag ett svar i veckan som jag hävdat länge. Enligt en undersökning man nyligen gjort, visar att har man varit långtidsarbetslös och över 50 så blir man bort sållad ganska fort. Man kommer inte ens till intervju. Tänk vad rätt man kan få mot alla tjänstemän på AF. Hurra vad glad jag blev.

Det kommer fler tankar från en skrivkunnig outbildad bondlurk från Småland :-)
Ja, då var det en ny dag som vaknat. Själv vaknade jag som vanligt vid sextiden. Har nu chattat en timma med en god och älskvärd vän, det är för tillfället i tillvaron en ljuspunkt. Tack Mher.

Sedan funderar jag ibland varför man engagerar sig i olika föreningar och där tar på sig olika uppdrag.
När man ser att andra gör precis tvärtemot uppsatta regler och mål. Särskilt där föreningen har anställt folk som försöker mörka sin okunnighet genom att hela tiden komma med bortförklaringar för att hålla sig kvar på sin anställning.
När ska man som anställd inse att det kanske är bättre att lämna och gå vidare på annat ställe?

Hur länge orkar man som ideellt arbetande medlem, engagera sig?

Varför ska man inte få säga sin hjärtas mening, på grund av olika lagar och bestämmelser. Där har facket en stor roll att ibland inte vara så fyrkantiga, utan även se till arbetsgivarens fördel.

Nu ska jag i alla fall, försöka ta dagen som den kommer. Kanske vid något tillfälle säga min mening, rakt av.

tisdag 16 juni 2009

Mina första tankar!

När man når en viss ålder i livet, och börjar fundera på hur folk egentligen tänker. Exempelvis i yrkeslivet så finns det alltid olika roller som vi har. Där undrar jag ibland varför vissa vuxna har svårt att lyssna och göra det man blir tillsagd. Dessutom varför man på en liten arbetsplats ska hacka på varandra bara för att man fått ett besked, att exempelvis anställningen skall upphöra vid pensionsdagen. Varför skall man då hacka på dom som blir kvar. Detta fenomen har jag aldrig förstått, ibland är det inte underligt att folk blir sjuka på sin arbetsplats och går hem. Det är tid att vi vuxna skärper oss i många situationer, för vi är förebilder för kommande generationer.

Detta var mina första tankar idag, som annars var en lycklig dag för en person som jag åt lunch med. Den person visade känslor över att ha fått ett positivt besked om en förändrad tillvaro till något positivt!
En positiv sak till som hände denna dag, min älskade dotter Jennie, fyllde hela 28 år. Ett stort GRATTIS från din far.